Vad som är bra med serier vs filmer

Jag älskar allt som har med TV att göra. Det spelar ingen roll om det är en film eller serie. Jag tittar på nästan allt även om jag måste erkänna att det på senare dar har blivit mer och mer serier för min del. Jag har tagit mig lite tid för att reflektera över detta faktum och resultatet kommer du få i det här inlägget. Jag ser nämligen stora skillnader i både film och serier och tror att det är därför serier kommer bli mer vanligt. Trevlig läsning och kommentera gärna om du håller med eller om du inte håller med. Jag älskar att diskutera sådant som har med film att göra.

Handlingen

När det kommer till att förklara en handling så tycker jag att det ibland kan bli svårt när man bara har någon timme på sig att göra detta, som i en film. Med serier får man mer tid att komma in i handlingen. De som berättar kan göra detta mer utförligt och det gör det lättare för den som tittar att förstå vad det är som händer. Man får en helt annan känsla för serier när man följt en handling i flera avsnitt och karaktärerna blir som några som man känner och som man sympatiserar med. I film så är det inte alla gånger skaparna lyckas med att förmedla en bra handling tycker jag, och just därför blir det mer och mer vanligt att man kollar på serier tror jag.

Spänning som stiger

I en film följer man samma handling i en eller två timmar och sedan är det slut. I en serie däremot kan spänningen byggas upp i flera avsnitt och det blir bara bättre och bättre för varje cliff hanger som dyker upp. Jag älskar den här typen av upplägg i serier att ett avsnitt slutar när det är som mest spännande. Och sedan tycker jag att det är bra att man kan sträckkolla i flera timmar utan att vara orolig för att det ska ta slut snart. Jag brukar välja serier som det finns många säsonger av just för att man ska kunna kolla länge. Det är avkopplande och ibland så brukar jag tänka att det är som meditation att se en riktigt bra serie. Man kopplar liksom bort allting annat som finns runtomkring en. Det gillar jag!

En nära relation med karaktärerna

I en film känner jag nästan aldrig att jag “känner” karaktärerna men detta inträffar nästan varje gång jag ser en riktigt bra serie. Jag tycker att det blir som att man blir kompis med de som är med i serien och man vill liksom att det ska gå bra för dem. Jag brukar då sympatisera med de karaktärer som jag känner igen mig själv i. Jag tror att det här är ganska vanligt och även om vi alla inte är guds bästa barn så vill vi nog tro det och därför brukar vi se oss själva som den goda eller hjälten i handlingen. Eller så fungerar jag i alla fall och det är kul.