Serier som har allt man kan önska sig

Jag gillar många serier och även de som jag inte fastnar för kan jag även slötitta på bara för att jag tycker det är intressant hur olika man kan göra dessa. Personligen finns det en del kriterier som jag anser att en serie ska ha för att kunna klassas som en bra serie och de som jag kommer skriva om i följande inlägg har detta mer eller mindre. Det är svårt att vara objektiv när det kommer till den här sortens listor eftersom jag nästan alltid skriver då om mina favoriter som har:

  • Spänning
  • Drama
  • Kärlek
  • Bra musik
  • Bra skådespelare och så vidare.

Jag har plockat ut några som uppfyller dessa krav, eller åtminstone några av dem. Trevlig läsning!

Game of Thrones

Jag älskar hur den här serien alltid håller spänningen på högsta nivå. Redan från första avsnittet har jag suttit som fastklistrad framför skärmen eller TV:n. Det som dock kan bli lite jobbigt med den här serien är att dramat tar liksom aldrig slut. När det är en ny kung som kommer till makten så finns där direkt en annan som ska utmana och så fortsätter det igenom alla säsonger. Jag anser att de första säsongerna är bäst och de kan jag se om hur många gånger som helst.

The Crown

Det här är en serie som verkligen tog mig med storm. Jag var inte så insatt i kungafamiljens historia eller ens Englans historia så jag kände att jag lärde mig väldigt mycket när jag såg den. Dessutom var det väldigt intressant hur de kunnat hitta så bra rekvisita och de måste ha lagt ner mycket pengar på att göra miljöerna i serien så verkliga. Sedan finns det ett stort plus med den här serien som jag tycker är det absolut bästa och det är att skådespelarna är riktigt bra. De är grymma helt enkelt. Jag ser fram emot säsong tre och fyra som är under inspelning just nu. Det kommer dock vara med nya skådespelare så det ska bli intressant att se vad de kommer hitta på.

House of Cards

Jag äskade verkligen originalet som handlar om politikerna i England och sedan när den nya versionen kom ut tänkte jag att det här kommer aldrig kunna toppa originalet. Men tro det eller ej så var det faktiskt möjligt. Eller man ska inte säga att den toppar originalet eftersom den nya versionen utspelar sig i USA och får därför en helt annan vinkling. Jag gillar båda versionerna skarpt och anser att de har allt man kan önska sig i en serie.

Vänner

Även om det inte finns mycket spänning i den här serien så är den absolut en utav mina favoriter. Att få följa vännerna som bor i New York och bli en del av deras vardag kan vara något av det bästa som hänt i TV:s historia. Min favorit är Ross, kanske för att jag känner igen mig i den här nörden som är både snäll och rolig. Det var sorgligt när det sista avsnittet släpptes och man var tvungen att ta farväl. Men jag brukar se om serien då och då ändå.