Serier som bygger på sanna berättelser

Det blir mer och mer vanligt att berättelserna som man får höra om i serier faktiskt bygger på något som hänt på riktigt. Det finns redan många serier som bygger på sanna händelser men man skulle såklart vilja se mer av det. Man får en annan känsla för serien om man vet att det är något som har hänt på riktigt. Det blir helt enkelt mer verkligt, just därför att det har hänt i verkligheten. Man ska dock komma ihåg att det alltid kan vara lite känsligt för en del om man gör serier på något som har hänt i verkligheten. Särskilt om det var ett känsligt ämne. Om någon har dött så måste man såklart respektera den och dennes familj. Det gäller att ha känsla för vad som är okej och vad som inte är okej.

Något som skulle kunna bli en bra serie

Det finns idag många händelser som täcker löpsedlarna över hela världen och som skulle kunna bli en bra grund för en serie. Man skulle antingen kunna se den politiska situationen i världen som en inspirationskälla eller kanske någon skrämmande eller spännande händelse. Till exempel skulle pojkarna i grottan i Thailand kunna bli en spännande grund för en serie. En personlig önskan är att få se något om World Trade Center men det är såklart ett känsligt ämne för vissa. Tsunamin i Thailand blev dock en film ganska tätt efter tragedin. Så det är ju inte omöjligt att man får se om sådant som också är svårt att se eller kanske föreställa sig.

Gamla klassiker som har gått till historien

Det finns flera exempel på klassiska serier som byggt på sanna historier och som kommer ses om och om igen i flera århundraden. De kommer liksom aldrig att kunna gå ur tiden. En som jag personligen tror kommer bli en sådan klassiker och som bygger på ett sann berättelse är faktiskt den om kungahuset i England. Just det, The Crown. Det var längesedan jag blev så fast i en serie som när jag såg den här serien. Det är så intressant för att det finns både historia och politik med i serien. Man får en annan uppfattning om kungligheterna och förstår att det inte kan ha varit så lätt för dem alla gånger. Att drottning Elisabeth hade det så svårt hade man ingen aning om, eller i alla fall hade inte jag det. Sedan är det riktigt intressant att se hur Churchill var och vad det var som föregick i hans huvud. Tips för den som vill se något riktigt bra!

Serier som har visat sig avslöja framtiden

Det är intressant att se serier som går igenom något som har hänt i verkligheten. Men sen finns det faktiskt en serie som råkat förutspå framtiden i sina avsnitt. Det händer såklart inte alla gånger och man brukar säga att även en blind höna hittar ett korn ibland. Men Simpsons hade ett avsnitt där de sa att Donald Trump kommer bli president och sedan blev han det. Tillfällighet, ja kanske?