Serier från 80-talet som jag gillar

Som många av mina läsare redan vet så är min hobby TV-serier och filmer. Självklart finns det en stor samling hemma hos mig och vissa avdelningar i denna ligger mig lite närmre om hjärtat än andra. Till exempel har jag en svaghet för gamla klassiker från 80-talet och just Miami Vice är en av mina favorit tv-serier från 80-talet. Upptäckte nyligen att det även finns en spelautomat inspirerad av serien och har redan suttit vid den flera timmar och förundrats över hur kul det är att spela ett spel som är inspirerat från en serie.(Läs mer om den här) Jag gillar starkt! I följande inlägg kommer jag skriva lite mer om serier från 80-talet som jag brukar se om med jämna mellanrum. Har du själv några tips så får du gärna skriva dem till mig.

21 jumpstreet, 1987

Den här är en sån given klassiker att jag var tvungen att börja med den. Jag älskar verkligen hur den här serien blandar komedi med action och det finns alltid ett spännande fall med i handlingen. Skådespelarna är riktigt bra och man får en känsla av att man känner dem efter ett tag. Sedan ska man även se den nya versionen av denna serie om man känner att man gillade den första. Men sen är det ju tyvärr så att originalet är bäst även om de gjorde ett bra försök med att göra om den.

Alf, 1986

Alltså, den här klassikern hoppas jag ingen har missat. Om du inte har sett Alf så måste du göra det direkt. Nu, nu, nu! Spring till videobutiken och låna hem alla säsonger du kan hitta. Man skrattar och får en riktigt härlig känsla av den här serien som var en av de första sitcom-serierna som kom till oss. Jag brukar se om denna då och då och självklart finns det en särskild plats för Alf i min samling.

Whiz Kids 1983

Oj, vilken klassiker. Det här var en av de första serierna som jag kollade på och kände att jag fastnade. Det var spännande, kul och roligt att följa karaktärerna. Jag önskar att det gjordes fler säsonger av den här serien eftersom den var så bra. Jag har haft svårt att hitta denna på box så om någon vet var man kan köpa den får ni gärna lämna en kommentar. Skulle så gärna vilja se om den.

Punky Brewster 1984

Jag vet inte om det här är en känd serie för alla eller om det bara var jag som fastnade för den. Kommer gärna i kontakt med andra fans som vill diskutera denna serie. Jag anser såklart att det här var ett mästerverk redan på 80-talet men har inte träffat så många andra som håller med mig.

Mr Merlin 1981

Om jag ska skriva om en till klassiker från 80-talet så får det faktiskt bli Mr Merlin. Jag älskade den här serien men tappade intresset efter ett tag då jag kände att det var lite samma historia om och om igen. Men se första avsnitten, de är riktigt bra!