Om mig och mina intressen

Som ni kanske vet så är det jag, Mats Johansson, som skriver och driver den här bloggen. Jag har i många år intresserat mig av film och musik och det som jag numera ser som min absolut största hobby är serier. Jag skulle väl kunna säga som så att jag skulle kunna se mitt liv kretsa kring serier. Varför? Jo för att det finns så himla många olika och det är så mycket mer spännande att få mer tid med alla karaktärerna. Man får liksom en känsla av att man känner de som är med i serien. Man blir fast vid dem och håller på att de ska få sin vilja igenom eller att de ska överleva. Jag kommer på den här bloggen skriva om sådant som är nytt och hett när det kommer till serier, men jag kommer även skriva om sådant som hänt förr.

Vad var det som gjorde att jag föll för serier?

Jo, det som fick mig att intressera mig så mycket för serier är just det att man får mer tid för en berättelse eller historia än vad man hinner med i en enda film. Till skillnad från böcker kan man kombinera både bild och musik i filmer och serier. Det gillar jag. Sen tycker jag att det är mer avkopplande att se en serie. Jag fastnade nästan direkt när jag såg den första upplagan av House of Cards och sa till mig själv att det här, det här är faktiskt riktigt bra! Sedan dess har jag fortsatt att kolla serier. Jag kommer på bloggen ge dig som läser tips på sådant som du bör se, och i andra fall kanske jag kommer säga åt dig att inte ödsla din tid. Men kom ihåg att jag gärna tar emot tips också!

Att arbeta inom media

Något som jag skulle kunna se som ett drömjobb det är att få jobba med film, serier och liknande produktioner. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att dedicera hela mitt liv åt detta, men än så länge är det här en hobby-grej som jag har vid sidan av mitt “riktiga” liv. Eller ja, ni förstår vad jag menar. Jag har dock avsatt tid varje dag för att se åtminstone ett avsnitt och på helgen kan jag dra igenom en hel säsong. Ibland även två.

Missar är något som jag letar efter

Jag har en liten särskild grej för mig och det är att jag försöker upptäcka missar i serier. Jag tycker att det är lite kul när man kan finna fel som egentligen inte borde vara med. Ibland så läser jag andra bloggar för att få höra mer. Men det bästa jag vet är när jag ser det själv och är först med det. Då kommer jag skriva om det här, det kan ni vara lugna för! Annars önskar jag er alla en trevlig läsning och som sagt; skriv en rad till mig om du gillar det jag pysslar med eller om du har någon fråga kanske? Vi är alla nybörjare någon gång.