Nya versioner av gamla klassiker

Det är populärt i omgångar med att göra om gamla godingar till nya serier. Ibland blir det jättebra medan i andra fall önskar man att de låter bli att ens försöka överträffa originalet. När de väl lyckas med att göra en ny version kan man till och med bli sugen på att se om originalet igen. Det är en chansning som serie-skaparna får avgöra. I följande inlägg kommer du kunna läsa om några lyckosamma nyproduktioner av gamla klassiker, och vi kommer börja med en som är en stående favorit. Både som original och som ny version.

House of cards

Från början handlade denna serie om politiker i England och serien fängslade folk runtom hela världen. Det var dock inte lika vanligt att folk tittade på serier då så som det är idag, och därför tog Netflix tillfället i akt att göra en ny version av denna fina pärlan. Dock valde Netflix att göra om historien så att den passade USA istället. Det var inte många som visste att det faktiskt var en ny version av en gammal serie och på så vis fick Netflix en del fin kritik som de kanske egentligen inte hade förtjänat. Men Netflix gjorde serien väldigt bra, det ska man ändå ge dem.

Miami Vice

Den här serien har också fått en renovering och nytt ansikte på gamla dar. Det som är intressant är att många utav problemen eller brotten som uppstår i den gamla serien känns aktuella fortfarande idag. Man ska dock komma ihåg att det finns många omskrivningar i manuset som gör att det passar bättre in i Miami och hur det är idag. Men trots det så finns det likheter som gör dessa två serier otroligt roliga att se om och om igen.

Problemet med att göra om något gammalt

Det finns alltid motståndare som anser att om det var en bra första upplaga så ska man inte försöka göra om denna. Det är lite som att försöka göra om något som redan är bra, det är liksom helt onödigt. Men ändå så finns det de som anser att man ska försöka och i vissa fall så lyckas de. Men i de flesta fallen brukar många säga att originalen är och förblir de bästa versionerna av någonting.

Skådespelare som sätts på sin spets

När skådespelare ska göra om en gammal klassisk serie så blir de verkligen utmanade, speciellt om serien var en hitt. Man kan såklart välja att vara konservativ och inte ge de nya stjärnorna en chans att utmana de gamla. Eller så kan man se det som så att de faktiskt hyllar de gamla stjärnorna genom att försöka sig på samma roll. Det finns såklart både flippar och floppar när det kommer till den här punkten. Man får helt enkelt överväga huruvida varje enskild skådespelare presterar med de förutsättningar som de har. Ingenting är objektivt och det är så att i många fall kan åsikterna gå helt skilda vägar. Man ska ändå säga att de som vågar sig på detta har mod.