Nya serier som får adrenalinet att pumpa i ådrorna

Jag har många favoriter när det kommer till gamla klassiker i filmvärlden, speciellt serier. Men jag måste ändå säga att det idag produceras mycket bra som är nytt. I följande inlägg kommer du kunna läsa om några av de serier som tagit mig med storm de senaste åren. Jag vet att jag är lite nördig när det kommer till thrillers, politiska draman och så vidare. Men så är det! Och, en liten spoiler är att det kommer mer info om sådant som jag faktist blivit väldigt överraskad av. Alltså sådant som jag från början inte trodde att jag skulle gilla, eller som jag inte gav mycket hopp från första början. Trevlig läsning. Hoppas du hittar något som passar dig.

Orange is the new black

2013 kom den här serien som är baserad på en sann historia om Piper som åker in i fängelse. Det är ett drama som pågår både i och utanför fängelset. Just namnet Orange is the new black syftar på de oranga kläderna som de måste bära i fängelset när de är nyligen intagna. Även om det ibland blir väldigt mycket drama och skvaller ibland så är det ändå en väldigt spännande serie som det nu finns många säsonger av. 2018 kommer det faktiskt en ny säsong som jag antagligen kommer se klart på en helg. Sån är jag!

House of cards

Jag älskade den gamla klassikern där man fick följa politikerna i England och därför var det självklart för mig att jag skulle se den nya versionen av den också. I den nya är det dock USA som står i centrum. Hela historien har skrivits om för att passa in på USA istället för England vilket gör det intressant att se om den även om man har en aning om vad som ska hända i vissa situationer. Jag tycker att den gamla versionen hade väldigt bra skådespelare, men om möjligt har nog den nya versionen ännu bättre skådespelare. Om du inte har sett denna så rekommenderar jag att du gör det. Det spelar ingen roll vilken du börjar med, varken den gamla eller den nya är dålig eller kommer bli sämre av att du ser någon först.

Suits

Om man gillar juridik och fall i rätten så är det här serien som man ska se! Den får en att tänka till några extra gånger. Man börjar liksom gilla karaktärerna och ser dem som sina vänner som man hejar på när de ska lösa fallen. Även om fallen ibland känns helt omöjliga så finns det alltid luckor som gör att man blir förvånad gång på gång när man tittar. Man kan verkligen kolla igenom flera säsonger och slå rekord i att se så många avsnitt som möjligt på kort tid med den här serien, så gripande och förtrollande är den. Sen finns det såklart lite kärlek med i bilden vilket gör det extra spännande. Det finns två huvudroller varav den ena är en obotlig ungkarl medan den andra är en hopplös romantiker. Något för alla helt enkelt.